+30 210 866 4491

ΚΑΛΑΘΙ

Η οσφυαλγία

Ο ιατρικός όρος για τους έντονους πόνους στη μέση και στην πλάτη είναι οσφυαλγία.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα πολύ συχνό, οι μελέτες δείχνουν ότι το 80% των ανθρώπων κάποια στιγμή της ζωής τους θα έρθουν αντιμέτωποι με μια οσφυαλγία, ιδιαίτερα στην εφηβεία και στις ηλικίες γύρω από τα 50.

Υπάρχει τρόπος να την προλάβουμε;

Η οσφυαλγία είναι ένα πρόβλημα που αφορά την σπονδυλική στήλη και πιο συγκεκριμένα τους οσφυϊκούς σπόνδυλους οι οποίοι στηρίζουν ένα σημαντικό τμήμα του σώματος μας.

Οι οσφυϊκοί σπόνδυλοι, ακριβώς λόγω της θέση τους καταπονούνται, όχι μόνο από το βάρος αλλά και από τη λανθασμένη στάση του σώματος, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να «διαμαρτύρονται».

Οι πόνοι στη μέση και την πλάτη είναι ένα σύνθετο ιατρικό πρόβλημα που η συμβατική ιατρική από μόνη της δεν μπορεί πάντοτε να αντιμετωπίσει.

Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μια χρόνια κατάσταση, χρειάζεται μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη της ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες, αλλά και την όλη φυσική κατάσταση του ατόμου. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να καταφέρουμε να μειώσουμε τον πόνο ή τουλάχιστον να μάθουμε να ζούμε με αυτόν.

Κοινοποίηση