+30 210 866 4491

ΚΑΛΑΘΙ

Η Εχινάκεια

/
/
Η Εχινάκεια

Η Εχινάκεια, με το χαρακτηριστικό μεγάλο ροζ λουλούδι, θεωρείται η «βασίλισσα» των  φυτών.

Αναπτύσσεται στην Δυτική Αμερική και χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό φυτό από τα πανάρχαια χρόνια.

Η δράση της βασίζεται στην ενεργοποίηση της φαγοκυτταρικής δράσης των λεμφοκυττάρων και των μακροφάγων και στην επιτάχυνση της παραγωγής των λευκοκυττάρων, ιδιαίτερα των πολυμορφοπύρηνων κοκκιοκυττάρων και των μονοκυττάρων-μακροφάγων, που αποτελούν την σημαντικότερη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού μας συστήματος, διότι στην ουσία «καταπίνουν» όλους τους παθογόνους παράγοντες που προσβάλλουν τον οργανισμό μας (βακτήρια, μύκητες, ιούς κλπ).

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εχινακοζίδη που περιέχεται στην εχινάκεια έχει όμοια ισχύ με τα αντιβιοτικά και τα αντι-ιικά φάρμακα.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2015 στο περιοδικό «Current Therapeutic Research» αποδεικνύει ότι σκεύασμα από φρέσκο συμπυκνωμένο εκχύλισμα εχινάκειας που

χορηγήθηκε σε ασθενείς με γρίπη για 10 ημέρες, παρουσιάζει ίση αποτελεσματικότητα με το συνηθέστερο συνταγογραφούμενο αντιϊκό φάρμακο, την οσελταμιβίρη.

Σημαντική είναι επίσης η δράση της εχινάκειας ως σπασμολυτικό και επουλωτικό πληγών.

Η Εχινάκεια δεν θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, καθώς ενδέχεται να αλληλεπιδράσει με την εν λόγω φαρμακευτική αγωγή.

Κοινοποίηση