+30 210 866 4491

ΚΑΛΑΘΙ

Η διατροφή μπορεί να παίζει ρόλο για την ακμή

/
/
Η διατροφή μπορεί να παίζει ρόλο για την ακμή

Παρότι απαιτείται να διεξαχθούν αρκετές έρευνες ακόμη ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της διατροφής σε σχέση με την εμφάνιση της ακμής,ήδη έχουμε κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα που συσχετίζουν την ακμή με το διατροφικό προφίλ μας.Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Academy of Dermatology,η χαμηλή εβδομαδιαία κατανάλωση φρούτων,λαχανικών και φρέσκων ψαριών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνισή της,ενώ άλλες έρευνες που δημοσιεύτηκαν από την American Academy of Dermatology τη συνδέουν με την υψηλή κατανάλωση γάλακτος και κόκκινου κρέατος πλούσιο σα κορεσμένα λιπαρά.Τέλος,δημοσίευση στο Advances in Dermatilogy and Allergology δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών υψηλού γλυκαιμικού δείκτη (γλυκά,επεξεργασμένα τρόφιμα,αρτοπαρασκευάσματα,ψωμί,πατάτες,ζάχαρη) αυξάνει μέσω διαφόρων μεταβολικών διαδικασιών την παραγωγή σμήγματος και,κατά συνέπεια,την εμφάνιση ή διατήρηση της ακμής.

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
info@atwa.gr