+30 210 866 4491

ΚΑΛΑΘΙ

Ο ρόλος της αντιοξείδωσης στην επιδερμίδα μας

/
/
Ο ρόλος της αντιοξείδωσης στην επιδερμίδα μας

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι ουσίες οι οποίες έχουν τη μοναδική ιδιότητα να εξουδετερώνουν την διαδικασία της οξείδωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιοξειδωτικής δράσης έχει  το λεμόνι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το οποίο όταν το βάλουμε επάνω στις φέτες του μήλου καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το λευκό χρώμα της σάρκας του για περισσότερο χρόνο.

Μία τέτοια διαδικασία της οξείδωσης συμβαίνει και στο σώμα μας. Το οξυγόνο που αναπνέουμε είναι μεν ζωτική σημασίας για τον οργανισμό, αλλά παράλληλα προκαλεί οξειδώσεις δημιουργώντας ασταθή μόρια τα οποία ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες την προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την σταθερότητα που χρειάζονται προκαλούν ζημιές σε άλλα κύτταρα  έχοντας σαν συνέπεια την πρόωρη γήρανση του οργανισμού.

Το «αντίδοτο» στις ελεύθερες ρίζες είναι όλα εκείνα τα προιόντα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Διατηρούν το δέρμα ελαστικό και το προφυλάσσουν από την πρόωρη γήρανση, περιορίζοντας τη διάσπαση του κολλαγόνου.
Το ηπιο υγρό σαπούνι καθαρισμού προσώπου Olive Series Face Liquid Soap της Anagenessis, αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ και τα υπολείμματα σκόνης και ρύπων χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.
Το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, σε συνδυασμό με το εκχύλισμα αλόης καταπραΰνουν και τονώνουν την επιδερμίδα.
Είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση αφήνοντας αίσθηση δροσιάς και απαλότητας.

Κοινοποίηση