+30 210 866 4491

ΚΑΛΑΘΙ

Μακιγιάζ: Οι Σωστές Κινήσεις για το πιο Όμορφο Πρόσωπο που Είχατε Ποτέ

/
/
Μακιγιάζ: Οι Σωστές Κινήσεις για το πιο Όμορφο Πρόσωπο που Είχατε Ποτέ

Το σωστό μακιγιάζ κρύβει τις ατέλειες, αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και αποκαλύπτει την ομορφιά μας.

Και όπως κάθε τέχνη, έτσι κι αυτή έχει κι αυτή τα δικά της μυστικά.

Ένα περιποιημένο δέρμα που ακτινοβολεί υγεία, ένα φωτεινό χαμόγελο, ένα τονισμένο βλέμμα και λίγο ρουζ στα μάγουλα, είναι αρκετά για να μεταμορφώσουν ακόμη και το πιο συνηθισμένο πρόσωπο και να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του.

Το μακιγιάζ είναι ένα τελετουργικό ομορφιάς, ένας τρόπος να αναδείξουμε τον εαυτό μας και να αισθανθούμε όμορφα.

Το μακιγιάζ δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, ούτε πολλά προϊόντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε καλά το πρόσωπό σας και να διαθέτετε τα κατάλληλα προϊόντα για να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας.

Κοιτάξτε Καλά το Πρόσωπό σας

Πριν ακόμα πιάσετε τα πινέλα στα χέρια σας, σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε: Πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας;

Πόσο καλά γνωρίζετε το πρόσωπό σας; Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά το μακιγιάζ, αυτή η καθημερινή συνήθεια, που σε άλλους μπορεί να φαίνεται επιφανειακή, έχει τη δύναμη να φανερώνει διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς μας, όπως ακριβώς και τα ρούχα που φοράμε, είτε καθημερινά, είτε σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Πέρα από καθημερινή συνήθεια, το μακιγιάζ αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου και καλύπτει τις ατέλειες.

Θα πρέπει να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη σας με θάρρος και να εντοπίσετε τα σημεία εκείνα που θέλετε να αναδείξετε.

Η Συμβουλή μας

Κοιτάξτε προσεκτικά το πρόσωπό σας στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε: Τι σχήμα έχει το πρόσωπό σας; Μακρύ ή τριγωνικό;

Η ψυχολογική σας διάθεση αντανακλάται στο πρόσωπό σας κάθε στιγμή.

Ποια είναι τα σημάδια που έχει αφήσει αυτή την εποχή; Σπυράκια, μαύροι κύκλοι; Μήπως κοκκινίλες; Τι είναι αυτό που εσείς θέλετε να αναδείξετε σήμερα στην προσωπικότητά σας;

Τι είναι αυτό που θέλετε να δουν οι άλλοι σε εσάς; Τη γοητεία, την αυτοπεποίθηση; Την ασφάλεια;

Το μακιγιάζ είναι σύμμαχος στην προσπάθεια σας να βγάλετε προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό σας ή ακόμα και να φανερώσετε τις πολλές και διαφορετικές πτυχές του.

Προετοιμάστε την Επιδερμίδα σας

Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι το μακιγιάζ είναι σαν μια μάσκα και για το λόγο αυτό δεν αισθάνονται άνετα και γενικότερα το αποφεύγουν.

Η αλήθεια είναι ότι το σωστό μακιγιάζ δεν «βαραίνει» το πρόσωπο. Αντιθέτως, του χαρίζει άνεση και φρεσκάδα.

Για το λόγο αυτό, πριν ξεκινήσετε το οτιδήποτε, πρέπει πρώτα απ’ όλα να καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας.

Οι επιλογές είναι πολλές: κρέμα, γαλάκτωμα, λάδι, αφρός, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Συμπληρώστε τον καθαρισμό με μια λοσιόν κατάλληλη για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας.

Μια απαλή και δροσερή κρέμα ημέρας, θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση, ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή.

Η Συμβουλή μας

Μην ξεχνάτε κάθε φορά που πάτε να μακιγιαριστείτε να πλένετε τα χέρια σας πολύ καλά με κάποιο σαπούνι ή υγρό καθαρισμού.

Τα χέρια μεταφέρουν μικρόβια, πρέπει να είναι πεντακάθαρα όταν αγγίζουν το πρόσωπό σας.

Δώστε Φως στο Πρόσωπό σας

Ο ομοιόμορφος τόνος στην επιδερμίδα του προσώπου είναι το πρώτο και βασικό βήμα για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ με διάρκεια.

Μετά τον καθαρισμό, κι αφού έχει στεγνώσει καλά η επιδερμίδα σας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσετε τον «καμβά» σας, πάνω στον οποίο θα αναδείξετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Πρώτη κίνηση είναι το κονσίλερ που θα απλώσετε με μικρές κοφτές κινήσεις γύρω από την περιοχή του ματιού για να καλύψετε τυχόν μαύρους κύκλους και να φωτίσετε το βλέμμα σας.

Το φον ντε τεν είναι άκρως απαραίτητο για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα: χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα και διάρκεια στο μακιγιάζ.

Κάποιες γυναίκες που παραπονούνται για το «εφέ μάσκας», απλώς δεν έχουν βρει το σωστό προϊόν που ταιριάζει στη δική τους επιδερμίδα. Το τέλειο φον ντε τεν δεν είναι αστικός μύθος.

Υπάρχει ένα για κάθε γυναίκα.

Θυμηθείτε μόνο ότι χρειάζεστε διαφορετική υφή, ανάλογα με το αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, λιπαρή ή μεικτή κι ανάλογα με την καλυπτικότητα που επιθυμείτε.

Κοινοποίηση