+30 210 866 4491

ΚΑΛΑΘΙ

Η θωράκιση του οργανισμού

/
/
Η θωράκιση του οργανισμού
Δυστυχώς,η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μια σειρά επιβαρυντικών παραγόντων για την υγεία μας (στρες,κάπνισμα,ρύπανση,ακτινοβολία) που μόνη της η άσκηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.Μηχανισμός αντίστασης σε όλα αυτά είναι η ισορροπημένη διατροφή,που πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και τις αντιοξειδωτικές ουσίες για τον οργανισμό.
Μην παραλείπετε,λοιπόν,να συμπεριλαμβάνετε στο διαιτολόγιο σας:
•Βιταμίνες Α,C,E,β-καροτίνη.
•Σελήνιο,ψευδάργυρο,φαινόλες,λυκοπένιο,συνένζυμο Q10.
•Πηγές αντιοξειδωτικών:μελιτζάνες,κρεμμύδια,κουνουπίδι,βρασμένο μπρόκολο,βρασμένα φασόλια,ψητή πατάτα,σπαράγγια,γλυκοπατάτα (πλούσια σε βιταμίνη C,K,β-καροτίνη).
•Επίσης,φρούτα όπως ροδάκινα,μπανάνες,ακτινίδια,αβοκάντο,μύρτιλλα,φράουλες,κόκκινα σταφύλια,μήλα (με ένα αμινοξύ που δίνει λάμψη στο δέρμα), παπάγια (με ένα μοναδικό ένζυμο για απώλεια βάρους),πορτοκάλια,μανταρίνια,βερίκοκα,αχλάδια,καρπούζι (δίνει πολλή υγρασία και λάμψη στο δέρμα και έχει λυκοπένιο και βιταμίνες A,C),ρόδι (ισχυρό αντιοξειδωτικό,έχει Ω3,αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια).
•Επιβάλλεται ακόμη η κατανάλωση πράσινων λαχανικών,λευκών κρεάτων,ψαριών,καθώς και μυρωδικών (σέλινο,μαϊντανός,κανέλα,κουρκουμάς,κύμινο) που βοηθούν στην πέψη,στο αδυνάτισμα και στη χοληστερίνη.

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
info@atwa.gr