+30 210 866 4491

ΚΑΛΑΘΙ

ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

/
/
ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Το ευαίσθητο δέρμα αποτελεί μία ιδιαιτερότητα, η οποία χρίζει προσεκτικούς χειρισμούς και φροντίδα. Πρόκειται συνήθως για ένα δέρμα πιο λεπτό από το φυσιολογικό, συνήθως ανοιχτόχρωμο, με έντονη ξηρότητα, ερεθισμό, αίσθημα κνησμού, κοκκινίλες, ξεφλούδισμα και εγκαύματα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βλέπει κανείς όλα αυτά τα συμπτώματα, αρκεί και ένα από αυτά για να αντιληφθεί ότι το δέρμα του χρειάζεται ξεχωριστή φροντίδα.

Η ευαισθησία μπορεί να προκληθεί εξ επαφής, με ερεθιστικές ουσίες, από τη μακροχρόνια χρήση ακατάλληλων προϊόντων φροντίδας και μακιγιάζ, την έκθεσή του στο μολυσμένο περιβάλλον, τις έντονες καιρικές μεταβολές , τη λήψη φαρμάκων, ορμονικές διαταραχές, εγκυμοσύνη, κληρονομικότητα και αγγειακές

Ένα ευαίσθητο δέρμα απαιτεί εξειδικευμένη, συστηματική και εντατική φροντίδα για αυτό και τα προΪόντα εφορμογής πρέπει να έχουν επιλεχθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Συμβουλές επιλογής κατάλληλου προιόντος.

Να μην περιέχουν άρωμα. Τα αρώματα είναι ο υπ΄ αριθμόν 1 ερεθιστικός παράγοντας της επιδερμίδας, Διαλέξτε επομένως προϊόντα με τις ενδείξεις «fragrance free» και «hypo-allergenic».
Για τον καθαρισμό του δέρματος να αποφεύγονται ι προϊόντα στυπτικά, με βαριά αντιγηραντικα συστατικά, σε γενικότερα επίπεδο τα σαπούνια. Η απομάκρυνση του καθαριστικού να μην γίνεται ποτέ με ζεστό νερό.
Για την απολέπιση του δέρματος να αποφεύγονται τα να κάνατε συχνά και ιδιαίτερα αυτά με κόκκους. Γενικά η απολέπιση σε ένα ευαίσθητο δέρμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια.
Συχνή χρήση καταπραϋντικών προΪόντων σαν μάσκες για να ανακουφίζουν από τα συμπτώματα.
Αντηλιακή κρέμα κάθε πρωί,κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, χωρίς parabens με δείκτη προστασίας .

Όσον αφορά στο μακιγιάζ , να προτιμώνται προϊόντα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει , να μην είναι αδιάβροχα και να μην επιτρέπεται η εφαρμογή σε κανένα άλλο άτομο.

Κοινοποίηση