07
November 2017

Η βιταμίνη C αποτελεί την ναυαρχίδα στον «πόλεμο» της αντιγήρανσης του δέρματος.

Επιπλέον, κάνει το δέρμα να λάμπει και σβήνει τα σημάδια που αφήνει ο ήλιος σε ένα δέρμα, ευάλωτο σε πανάδες και δυσχρωμίες. 

Σε όλα τα παραπάνω σημαντικό ρόλο παίζουν οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, τις οποίες πρέπει να διατηρούμε δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία: δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνουμε τη συσκευασία με την κρέμα ανοιχτή.

Είναι γνωστό επίσης ότι η βιταμίνη C βοηθά στην αναδόμηση της επιδερμίδας, ενώ σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκε η ικανότητά της να αυξάνει θεαματικά την παραγωγή κολλαγόνου.

Στο δέρμα μας υπάρχουν κάποια κύτταρα που λέγονται ινοβλάστες, τα οποία παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, δηλαδή τις πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα ελαστικό.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα κύτταρα αυτά και τα παράγωγά τους τείνουν να μην αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και να αποδομούνται.

Η βιταμίνη C είναι εκείνη η ουσία που διεγείρει τους ινοβλάστες να συνεχίζουν να παράγουν τις λεγόμενες «πρωτεΐνες της νεότητας».

Τη βιταμίνη C τη βρίσκουμε σε ταμπλέτες απλές και αναβράζουσες τις οποίες μπορούμε να παίρνουμε καθημερινά μετά από ένα ελαφρύ γεύμα για να διατηρούμε τα απαραίτητα στον οργανισμό μας επίπεδα της πολύτιμης αυτής βιταμίνης.

Μπορούμε όμως να την εφαρμόσουμε τοπικά, καθότι κυκλοφορεί σε μορφή αμπούλας ορού.

Η βιταμίνη C αποτελεί βασικό συστατικό πολλών αντιγηραντικών κρεμών που προσφέρουν την απαραίτητη θρέψη στη επιδερμίδα μας.

Η πιο βασική πηγή βιταμίνης C βέβαια είναι η διατροφή μας: πορτοκάλια, λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή, μούρα, δαμάσκηνα, πιπεριές, είναι πηγές της πολύτιμης βιταμίνης.

Θυμηθείτε

Η εφαρμογή της βιταμίνης C πρέπει να γίνεται τους χειμερινούς μήνες και κατά προτίμηση τη νύχτα, γιατί στα περισσότερα προϊόντα είναι μη σταθεροποιημένη και προκαλεί φωτοευαισθησία.

31
October 2017

Ονομάζεται ''φυτό της αθανασίας'' ή  ελιξίριο μακροζωίας και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς και όχι μόνο.Τα σκληρό φύλλο της αλόης,όταν σπάσει,εκκρίνει μια παχύρρευστη ουσία.Αυτή η ουσία μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για να επουλώσει πληγές και να καταπραυνει το δέρμα.Επιπλέον,ανακουφίζει από το ηλιακό έγκαυμα,ενυδατώνει,καταπολεμά την ακμή και τη γήρανση.Η αλόη εμπεριέχει δύο ορμόνες: την αυξίνη (auxin) και τη γιβερελίνη (gibberellin). Αυτές οι δύο ορμόνες συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος.Η γιβερελίνη ενεργεί ως αυξητική ορμόνη και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Καθώς μεγαλώνουμε,το δέρμα μας εμφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και χάνει μέρος της ελαστικότητάς του.Τα φύλλα αλόης περιέχουν μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών,συμπεριλαμβανομένων της β-καροτίνης και της βιταμίνης C και Ε,που συμβάλλουν στη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος.Η αλόη επίσης μειώνει τις ραγάδες.'Οταν το δέρμα τεντώνει πολύ και πολύ γρήγορα (λόγω εγκυμοσύνης,ή από απότομη αλλαγή στο σωματικό βάρος),η ελαστικότητα του χάνεται. Οι ραγάδες εμφανίζονται λόγω ''πληγών'' στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος.Οι ορμόνες και οι βιταμίνες που αναφέραμε βοηθούν στην επούλωση και αυτών τραυμάτων.Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι η αλόη βοηθά και στην καταπολέμηση στοματικών ασθενειών.

Την αλόη μπορούμε να τη βρούμε ως πόσιμο σκεύασμα για καθημερινή κατανάλωση, σε μορφή τζελ, είτε μόνη της, είτε ως συστατικό κρεμών για επούλωση πληγών, σε σκόνη, σε ταμπλέτες αλλά και σε αμπούλες για το πρόσωπο.

Την εφαρμόζουμε ή την καταναλώνουμε μία με δύο φορές ημερησίως.

19
April 2017

Είναι ένα φυτό γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια. 
Οι ιδιαίτερες ωφέλειες της αλόης οφείλονται στα πολύτιμα συστατικά του είναι περίπου 200 ένζυμα βιταμίνες, σάκχαρα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, βιοφλαβονοειδή, που είναι αποδεδειγμένα για την αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Διαβάστε περισσότερα: Αλόη Βέρα κι Επιδερμίδα

23
January 2017

Η Πανθενόλη (προβιταμίνη Β5) είναι ευρέως χρησιμοποιούμενη σε προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας και μαλλιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την φροντίδα των νυχιών. Συχνά αναφέρεται ως Provitamin Β5.

Ορισμένες πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η Πανθενόλη (προβιταμινη Β5) προλαμβάνει τη φθορά που προκαλείται στα μαλλιά από την υψηλή θερμότητα που δημιουργεί το πιστολάκι. Η συστηματική της χρήση, αυξάνει την αντοχή του στελέχους της τρίχας, προστατεύει την υγεία των μαλλιών και μειώνει την εμφάνιση της ψαλίδας και του σπασίματος στις άκρες.

Η Πανθενολη (προβιταμινη Β5) απορροφάται πολύ καλά από την επιδερμίδα και ασκεί επουλωτική δράση. Συνεισφέρει σημαντικά στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων αλλά και στη σύνθεση των ενδοκυττάριων πρωτεϊνών. Συμβάλλει στην κατακράτηση της υγρασίας της επιδερμίδας και γι’αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό σε προϊόντα ενυδάτωσης προσώπου και σώματος.

13
January 2017

Οι πολυφαινόλες είναι φυτοχημικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά κ στα φυτικά τρόφιμα, τα προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και οι μικροβιακές εισβολές, ενισχύοντας τη φυσική τους άμυνα.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι οι πολυφαινόλες;

02
January 2017

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ακούσει για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του κολλαγόνου.
Στο ανθρώπινο σώμα μετά το νερό το κολλαγόνο είναι το στοιχείο που υπάρχει σε τεράστια αφθονία. Σχεδόν τα πάντα στο σώμα μας είναι φτιαγμένα από κολλαγόνο. Μαλλιά, νύχια, δέρμα, ζωτικά όργανα, αρθρώσεις και κλειδώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

28
December 2016

Το άρωμα των διαφόρων ειδών Citrus είναι από τα πλέον δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και επιπλέον ενδιαφέρουν την βιομηχανία αρωμάτων, καλλυντικών και τροφίμων.
Γενικώς, τα φυτά του γένους Citrus παράγουν τρία είδη αιθερίου ελαίου. Το ένα είδος λαμβάνεται από των φλοιό των καρπών, το άλλο από τα φύλλα και τους νεαρούς βλαστούς και το τρίτο από τα άνθη.  

Διαβάστε περισσότερα: Τα αιθέρια έλαια του γένους Κίτρος

09
December 2016

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας που  παράγεται από τους ινοβλάστες. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς και με αυτό τον τρόπο να ενισχύει την ενυδάτωσή του. Δίνει όγκο και σφριγηλότητα και ενισχύει την ελαστικότητα και την αναπλαστική του ικανότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Το υαλουρονικό οξύ

10
November 2016

Μικρές αλληλουχίες DNA που βρίσκονται στην «ουρά» κάθε χρωμοσώματος. Οσο το μήκος των τελομερών είναι μεγάλο, οι ιστοί ανανεώνονται και οι φθορές του χρόνου επιδιορθώνονται. Σε κάθε κυτταρική διαίρεση όμως και με την παρέμβαση του ενζύμου τελομεράση, τα τελομερή χάνουν και ένα κομμάτι τους, με αποτέλεσμα το κύτταρο να μην μπορεί να ανανεωθεί, να γερνά πρόωρα και τελικά να πεθαίνει.

Διαβάστε περισσότερα: Τί είναι τα τελομερή;

07
November 2016

Ο κισσός είναι σύμβολο μακροβιότητας χαράς και ζωτικότητας. Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιοιδηματικές ιδιότητες ενώ λιώνει το λίπος και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα: Ο κισσός και οι ιδιότητες του

30
October 2016

Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία».

Διαβάστε περισσότερα: Αλόη, ένα φαρμακείο σπίτι σας

08
November 2014

Με το καστορέλαιο μπορείτε να θεραπεύσετε μια μεγάλη σειρά ασθενειών. Η πιο γνωστή του χρήση είναι ως καθαρτικό, αφού ανακουφίζει άμεσα από τη δυσκοιλιότητα. Το καστορέλαιο επίσης μειώνει τους πόνους, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, θεραπεύει τις πληγές της επιδερμίδας και λειτουργεί σαν πανίσχυρο αντιβιοτικό και μυκητιοκτόνο.

Διαβάστε περισσότερα: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το καστορέλαιο;

09
October 2014

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι ουσίες οι οποίες έχουν τη μοναδική ιδιότητα να εξουδετερώνουν την διαδικασία της οξείδωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιοξειδωτικής δράσης έχει  το λεμόνι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το οποίο όταν το βάλουμε επάνω στις φέτες του μήλου καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το λευκό χρώμα της σάρκας του για περισσότερο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ρόλος της αντιοξείδωσης στην επιδερμίδα μας

07
October 2014

Το καστορέλαιο είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ. Αυτό το οξύ είναι ένας πολύ αποτελεσματικός φυσικός  αντι-βακτηριακός και αντι–μυκητιασικός παράγοντας. Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα.

Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση. Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσήμειωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση.

Διαβάστε περισσότερα: Το καστορέλαιο και οι ευεργετικές του ιδιότητες

04
October 2014

Ισχυρή Αντιοξειδωτική Δράση.
Στα βλαστοκυτταρα από Εdelweiss που χρησιμοποιούνται στην σειρά REJUVENΑTE περιεχουν ενα ιδανικό αντιγηραντικό μείγμα ουσιών που αποτελείται από Leontopodic Acid A, Leontopodic Acid B, chlorogenic acid τα οποία εχουν πολυ καλυτερεςς αντιοξειδωτικες ιδιότητες από γνωστά αντιοξειδωτικά όπως είναι η Κερσετίνη, η Ρεσβερατρόλη και η Bιταμίνη C.

Διαβάστε περισσότερα: Αντιοξειδωτική Δράση με Βλαστοκύτταρα