12
December 2017


Για να παραμείνει η επιδερμίδα σας υγιής και φωτεινή, χρειάζεται να προσέξετε τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες που μακροπρόθεσμα σας κάνουν κακό. Πείτε όχι στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο, στο κάπνισμα, στο άγχος και στην κατανάλωση πολλών λιπαρών σε καθημερινή βάση.

Η αντιηλιακή κρέμα προστασίας σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η δική μας, είναι απαραίτητη χειμώνα-καλοκαίρι. 

Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας γήρανσης της επιδερμίδας.

Ο ύπνος δεν είναι χάσιμο χρόνου.

Οι 6-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες καθημερινά για τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς μας.

Η χρήση ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αναζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού σας που μπορεί να σας δώσει αξιόπιστα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δομή του δέρματος, τους τύπους της επιδερμίδας, τις διαφορετικές ανάγκες τους, ανάλογα πάντοτε και με την ηλικία σας, καθώς και τη διαφορετική σύσταση του κάθε προϊόντος.

 

14
November 2017

Η πρόσφατη επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι η βιταμίνη Ε έχει μια πολύ ευεργετική δράση στη μάχη κατά της πρόωρης γήρανσης, λόγω της ισχυρούς αντιφλεγμονώδους δράσης της. 

Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική ρύπανση, και από την UV ακτινοβολία.

Άλλη σημαντική της ιδιότητα στη μάχη ενάντια στη γήρανση του δέρματος είναι η ισχυρή αναπλαστική της δράση. 

Επουλώνει και αναπλάθει και επιπλέον ενισχύει την απορροφητική ικανότητα του δέρματος σε άλλα συστατικά.

Για να απολαύσετε τις ευεργετικές της βιταμίνης Ε ιδιότητες μπορείτε να την καταναλώσετε είτε σε μορφή κάψουλας, εφάπαξ καθημερινά, είτε τοπικά, εφαρμόζοντας την ίδια αμπούλα σε όλο το πρόσωπο ή όπου αλλού παρουσιάζει πρόβλημα η επιδερμίδα σας.

Αποτελεί βασικό συστατικό κρεμών ανάπλασης, επούλωσης και αντιγήρανσης, τις οποίες χρησιμοποιούμε μία με δύο φορές την ήμερα.

04
July 2017

 

”Νους υγιής εν σώματι υγιεί” έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες περικλείοντας σε αυτή την φράση όλο το μεγαλείο του αληθινού και ουσιαστικού κάλλους.

Διαβάστε περισσότερα: Τα οφέλη της άσκησης

27
June 2017

Όλοι αναζητούμε και στοχεύουμε να κατακτήσουμε αυτό που λέμε ”ευ ζην”.Το διαβατήριο για μια τέτοια εμπειρία βρίσκεται στον συνδυασμό της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης με αποτέλεσμα το βιολογικό μας ξανάνιωμα και την πνευματική ευεξία.

Διαβάστε περισσότερα: Άσκηση και διατροφή: το δίδυμο της ομορφιάς

17
April 2017

Morning Yoga!
Ένα πρόγραμμα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια και ευεξία.

 

Η εξάντληση των ημερών αυτών είναι μια ακόμη παρενέργεια που δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις την καθημερινότητα, χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα ή να αποδώσεις στη δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα: Morning Yoga!

09
April 2017

 

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, σωστής ανάπτυξης του οργανισμού μας και φυσικά της καλής διάθεσης. Παράλληλα, όμως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής με ήπιες δερματικές αντιδράσεις (όπως ανεπιθύμητους ερεθισμούς) ή πιο σοβαρές δερματικές παθήσεις. Στόχος λοιπόν, είναι να εξασφαλίσουμε μια ολοκληρωμένη προστασία για να απολαμβάνουμε τις ευεργατικές ιδιότητες του ήλιου χωρίς πρόσθετες έγνοιες, καθώς και επιβαρύνσεις στην επιδερμίδα μας.

Διαβάστε περισσότερα: Κάτω από τον ήλιο!

17
February 2017

 

 Ένα καλό και υγιεινό πρωινό είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά μια σωστής διατροφής, αφού όχι μόνο σε γεμίζει με ενέργεια για αρκετές ώρες, αλλά σε βοηθά και στην προσπάθειά σου να διατηρείσαι στα σωστά κιλά, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, με αποτέλεσμα να μην πεινάς. Τί πρέπει να τρως όμως για να ξεκινάς την ημέρα σου με τον πιο υγιεινό τρόπο;

Διαβάστε περισσότερα: Υγιεινό πρωινό: Επιλογές που καίνε το λίπος & αδυνατίζουν!

12
October 2016

Η λιποπρωτεϊνική  λιπάση  η οποία βρίσκεται στα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων, ασκεί την επιρροή της στα χυλομικρά ,που είναι οι βασικοί μεταφορείς των τριγλυκεριδίων στο αίμα. ‹Οταν είναι υψηλή σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος,τα τριγλυκερίδια των χυλομικρών υδρολύονται και μεταφέρονται μέσα στα λιποκύτταρα για αποθήκευση.

Στις γυναίκες, η δραστηριότητα της λιποπρωτεϊνικής  λιπάσης στις περιοχές των γοφών και των μηρών είναι υψηλή και η λιπολυτική δραστηριότητα  χαμηλή σε σχέση με άλλες περιοχές αποθήκευσης λίπους στο σώμα  και σχετικά με αυτή των ανδρών.

Διαβάστε περισσότερα: Συσσώρευση και αντιμετώπιση λίπους

30
July 2014

Τα φίλτρα που υπάρχουν στις αντηλιακές κρέμες είναι 2 κατηγορίες. 

Τα χημικά φίλτρα (οργανικά)
τα οποία απορροφούν και εξουδετερώνουν τις UV.
Τα χημικά φίλτρα περιλαμβάνει αρωματικούς δακτυλίους και καρβουνύλια.

Διαβάστε περισσότερα: ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ

30
July 2014

Όλες οι γυναίκες τους πιάνει πανικός στη ιδέα πως θα βγουν στην παραλία και δεν θα υπάρχει κυτταρίτιδα. 
Σε ποιους παράγοντες οφείλεται η κυτταρίτιδα;
Οφείλεται σε:
●Μειωμένη φυσική κατάσταση ●Προβλήματα και διαταραχές ορμονών. 
●Κατανάλωση τροφίμων κακής ποιότητας (αναψυκτικά αλκοόλ κάπνισμα)
●Καθιστική ζωή
●Κακή κυκλοφορίας αίματος. 
●Παχυσαρκία. 
●Μειωμένη κατανάλωση νερού
●Κακη διατροφή. 
●Έλλειψη άσκησης. 

Ρωτήστε την αισθητικό σας να σας ενημερώσει για την φροντίδα του δέρματος που συμβάλλουν στην μειωσει της κυτταρίτιδα . Καθώς και σε προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν στη μείωση κυτταρίτιδας.

27
July 2014

Ποιούς κανόνες πρέπει να τηρούμε στη θάλασσα;
Τί πιο όμορφο από τις καλοκαιρινές βουτιές, την ηρεμία των διακοπών, τον ήχο του κύμματος στην παραλία;
Για να μην μας τύχει κάτι απρόβλεπτο πρέπει να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες. 

Διαβάστε περισσότερα: ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΑΛΑΖΙΟ!

21
March 2014

  • Ποιο είναι το PH της Rejuvance;

H σειρά της Rejuvance σέβεται το PHμίας υγειούς επιδερμίδας (5,50) και τοPH των προϊόντων της είναι 5,3 - 5,8.
Εξαίρεση αποτελεί το προιόν απολέπισης με ΑΗΑ το οποίο απαιτείεται να έχει όξινο PH περίπου 3,8 για να έχει την απαιτούμενη δράση. Όμως αυτό το προιόν δρα σε σύντομο χρονικό διάστημα και σπάντα συνοδεύεται από τα υπόλοιπα προϊόντα της θεραπείας που εξισσοροπούν το τελικό PH της επιδερμίδας.

Διαβάστε περισσότερα: Φυσιολογικό PH επιδερμίδας - Προϊόντα χωρίς συντηρητικά

21
March 2014

Αρώματα χωρίς αλλεργιογόνα συστατικά;

Τα αρώματα περιέχουν συστατικά τα οποία μπορούνα να δημιουργήσουν αλλεργείες. Σύμφωμα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπάρχουν 26 αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχονται σε αρώματα και πάνω από κάποιο όριο, πρέπει να αναγράφονται στην ετικέττα.

Διαβάστε περισσότερα: Αρώματα χωρίς αλλεργιογόνα συστατικά

28
December 2013

Φρέσκοι, εμφιαλωμένοι ή σε κουτιά, οι χυμοί αποτελούν πηγή θρεπτικών συστατικών, ευεργετικών για τον οργανισμό. Μπορεί να ισοδυναμούν με την κατανάλωση φρούτων, απαιτούν ωστόσο μέτρο, καθώς χαρακτηρίζονται από υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και κρύβουν θερμίδες. Οι πολλοί χυμοί μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και διάρροια ορισμένοι εμπεριέχουν σορβιτόλη, είδος σακχάρου, που δεν απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό και ενδέχεται να προκαλέσει αυτή την παρενέργεια. Ο χυμός μήλου είναι μάλιστα ο πλέον επίφοβος.
«Κυρίαρχη βιταμίνη που περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλους τους χυμούς είναι η βιταμίνη C»,λέει η κυρία Γιούλη Φραγκιαδουλάκη, επιστημονική διευθύντρια του «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ».Χυμοί που προέρχονται από φρούτα και λαχανικά όπως: εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ), μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πατάτες και ντομάτες περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη.
»Προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην κατηγορία του χυμού που θα επιλέξουμε να καταναλώσουμε (όσον αφορά τους τυποποιημένους χυμούς), καθώς οι χυμοί φρούτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να έχουν αυξημένο θερμιδικό περιεχόμενο, λόγω της προστιθέμενης ποσότητας γλυκαντικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης και της κοινής ζάχαρης.

  

Η κατανάλωση τυποποιημένων χυμών εμπορίου αποτελεί μία καλή επιλογή, ωστόσο είναι αυτονόητο ότι ένας φρεσκοστυμμένος χυμός φρούτων θεωρείται πολύ πιο ευεργετικός. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει 3-6 μερίδες φρούτων ημερησίως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι χυμοί».
  

Προσοχή στα βρέφη
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τα βρέφη που μπορούν να παρουσιάσουν πιο εύκολα διάρροια λόγω χυμών. Τα βρέφη κάτω του 1 έτους είναι προτιμότερο να μην πίνουν χυμούς και στα μεγαλύτερα να μην δίνεται περισσότερο από 2 μικρά ποτήρια των 6 ουγκιών χυμού την ημέρα.

  

Οι θετικές επιδράσεις της βιταμίνης C 
Μειώνουν την οξείδωση που υφίστανται τα κύτταρα στον οργανισμό, λόγω των φυσιολογικών λειτουργιών τους. Εξουδετερώνουν τις βλαπτικές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού, την αρτηριοσκλήρυνση και τη διαδικασία καρκινογένεσης.Δρουν ευεργετικά για την καρδιά και τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιακές παθήσεις συμπεριλαμβανομένης και της στεφανιαίας νόσου.Μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του φάρυγγα, του οισοφάγου και του στομάχου.Προστατεύουν από εγκεφαλικά επεισόδια, προλαμβάνοντας τη δημιουργία θρόμβων που μπορούν να αποφράξουν τις αρτηρίες του εγκεφάλου οδηγώντας έτσι σε ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια.Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή την άμυνα του οργανισμού. Η βιταμίνη C των χυμών συμμετέχει καθοριστικά στην παραγωγή του κολλαγόνου που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο δομής των οστών, των χόνδρων, των τενόντων, των δοντιών, των αιμοφόρων αγγείων των συνδέσμων και άλλων οργάνων.

Παίζει προστατευτικό ρόλο έναντι των μολύνσεων, του καταρράκτη και του εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας του ματιού.
Η καθημερινή ποσότητα βιταμίνης C που συνιστάται είναι 90 mg για τους άνδρες και 75 mg για τις γυναίκες. Για τους καπνιστές η ημερήσια πρόσληψη πρέπει να αυξηθεί επιπλέον κατά 35 mg. Η διατροφή μπορεί να μας εφοδιάσει με την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε. Η κατανάλωση χυμών αντιστοιχεί με την κατανάλωση φρούτων, με την μόνη διαφορά ότι οι χυμοί στερούνται τις πολύτιμες φυτικές ίνες των φρούτων.

  

Χυμοί, για όλα τα γούστα
Χυμός μήλου: Ένα ποτήρι χυμού μήλου περιέχει περισσότερο κάλιο από μισή μπανάνα. Το κάλιο είναι σημαντικό στοιχείο για τον οργανισμό και παίζει ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ο χυμός μήλου είναι πιο ήπιος για το στομάχι παρά οι χυμοί των εσπεριδοειδών. Έχει λιγότερες θερμίδες από το χυμό των σταφυλιών
Χυμός καρότων: Ο χυμός καρότων είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες. Ένα ποτήρι χυμού καρότου παρέχει στον οργανισμό 6 φορές περισσότερο β-καροτένιο από την ποσότητα που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Το β-καροτένιο προστατεύει την καρδιά διότι παρεμβαίνει θετικά στον μεταβολισμό της κακής χοληστερόλης (LDL) από τον οργανισμό. Ο χυμός καρότου είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη C.
Χυμός μούρων: Δεν περιέχει πολύ ζάχαρη στη φυσική του μορφή και είναι αρκετά οξύς, για τον λόγο αυτό οι περισσότερες εμπορικές συσκευασίες προσθέτουν ζάχαρη και νερό. Ο συγκεκριμένος χυμός είναι γνωστό ότι βοηθά στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων_ έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή του, ειδικά στο πρώτο στάδιο της μόλυνσης, καταπολεμά τα βακτηρίδια. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ένα ποτήρι χυμού μούρων, περιέχει την ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε κάθε μέρα.
Χυμός σταφυλιών: Ο χυμός σταφυλιών είναι πολύ πλούσιος σε αντιοξειδωτικές φλαβονοειδείς ουσίες που παρουσιάζουν προστατευτικό ρόλο για την καρδιά και βοηθούν στην πρόληψη θρομβωτικών φαινομένων που μπορεί να είναι η αιτία καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων
Χυμός πορτοκαλιού: Ο χυμός πορτοκαλιού, ο πλέον δημοφιλής, δεν έχει μόνον εξαιρετική γεύση αλλά είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Περιέχει μαγνήσιο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών. 

Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού περιέχει 2 φορές την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Επίσης περιέχει φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην καλύτερη υγεία του αγγειακού συστήματος και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια. Το φυλλικό οξύ παίζει ρόλο στην πρόληψη δυσλειτουργιών - προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης, του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου στα έμβρυα_ συστήνεται για τις γυναίκες που προγραμματίζουν να μείνουν έγκυες. Υπάρχουν επίσης χυμοί πορτοκαλιού, οι οποίοι εμπλουτίζονται σε ασβέστιο και μπορούν να αποτελούν σημαντική εναλλακτική πηγή ασβεστίου για άτομα που δεν μπορούν να πίνουν γάλα, λόγω προβλήματος δυσανεξίας στη λακτόζη.

  

πηγή: tovima.gr

 

28
December 2013

Απλά βήματα για να κάνουμε τα καλύτερα smoothies!

Χρησιμοποιούμε μόνο, φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και νερό όχι ριζώδη λαχανικά όπως πατάτες, μπρόκολα κτλ.

Διαβάστε περισσότερα: Green Smoothies